Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilin

Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Yıkadığınız pirinçleri yıkadıktan sonra, ayrı bir tencerede orta ateşte haşlayın.
  • Vanilini süte ekleyin.
  • Haşlanan pirinçleri ocaktan alın. Birkaç dakika kaynayan süte ekleyin.
  • Yumurta sarısı, buğday nişastası ve suyu bir kaba alın, iyice karıştırın.
  • Yumurta kesilmesin diye kaynayan sütten bir kepçe alıp kabın içine karıştırın, daha sonra tencerenin içine yavaş yavaş yumurta sarısı ile yaptığımız karışımı ekleyin.
  • Kıvam alan sütlacı güveçlerin içine boşaltın.
  • Sütlaç kabını fırın tepsisine dizin ve güvecin yarısına gelecek kadar tepsiye soğuk su dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Fırın Sütlaç ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021