Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt (+yarım su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yıkanmış pirinci ve 2 bardak suyu koyuyoruz.
  • Pirinçler suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Haşlanan pirince 1 lt sütü ve vanilyayı ekliyoruz. Kaynatıyoruz.
  • Başka bir kapta nişastayı yarım bardak sütle çözülünceye kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayan süte nişasta karışımını ve şekeri ekliyoruz.
  • 15 dakika daha kaynıyor.
  • 6 çömleklere eşit miktarda paylaştırıyoruz.
  • 180 derecelik fırının üst rafında üstü kızarana veya isteğe göre yanana kadar tutuyoruz.
  • Soğuyunca çekilmiş kavrulmuş fındıkla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Bir gün sonra yediğinizde daha lezzetli ve kıvamında olan bir sütlaç.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025