Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 mililitre tam yağlı süt
  • 1/3 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı yumurta sarısı

Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresinde iyice yıkanmış pirinç ve su ara ara karıştırılarak pişirilir. (Neredeyse lapa kıvamına geldi.)
  • Süt kaynatılır. Kaynayan süte lapa pirinç eklenir.
  • Bu esnada sulu kısmından bir kepçe kenarı ayrılır. Biraz soğuması beklenir ve yumurta sarısı eklenerek iyice karıştırılır.
  • Süte pirinç eklendikten sonra birlikte de 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Şekeri eklenir bir iki dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Vanilin eklenir karıştırılır.
  • Isıya dayanıklı fırın kaplarına pay edilir. (Sütlacınız oldukça sıvı olacak ama gözünüz korkmasın çünkü fırında iyice kıvam alacak.)
  • Yumurta sarılı harç üzerilerine pay edilir.
  • Fansız önceden 240 derece üst ayarda ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kaplarınızı su dolu bir kapta fırına veriyorsunuz ama kaplarınızın yarısından fazlasını geçmeyecek.
  • Fırından çıktıktan sonra bolca fındıkla servis edin. Bir gün dinlenirse çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet, şifa olsun

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025