Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre tam yağlı süt
- 1/3 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı yumurta sarısı
Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresinde iyice yıkanmış pirinç ve su ara ara karıştırılarak pişirilir. (Neredeyse lapa kıvamına geldi.)
- Süt kaynatılır. Kaynayan süte lapa pirinç eklenir.
- Bu esnada sulu kısmından bir kepçe kenarı ayrılır. Biraz soğuması beklenir ve yumurta sarısı eklenerek iyice karıştırılır.
- Süte pirinç eklendikten sonra birlikte de 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Şekeri eklenir bir iki dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Vanilin eklenir karıştırılır.
- Isıya dayanıklı fırın kaplarına pay edilir. (Sütlacınız oldukça sıvı olacak ama gözünüz korkmasın çünkü fırında iyice kıvam alacak.)
- Yumurta sarılı harç üzerilerine pay edilir.
- Fansız önceden 240 derece üst ayarda ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kaplarınızı su dolu bir kapta fırına veriyorsunuz ama kaplarınızın yarısından fazlasını geçmeyecek.
- Fırından çıktıktan sonra bolca fındıkla servis edin. Bir gün dinlenirse çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet, şifa olsun