Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı su (nişastayı açmak için)
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede pirinç çok az su ile kaynatılır ve kenara alınır.
- Süt ve şeker ayrı bir tencere içerisinde kaynatılır. Kasenin içerisinde nişasta su ile açılır ve yumurta sarısı içine ilave edilerek iyice karıştırılır.
- Kaynayan sütten bir kepçe alınarak nişastalı karışıma ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
- Daha sonra kaynayan şeker ve süte yavaşça nişastalı karışıma eklenir ve kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Pirinç ve vanilya eklenerek 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Isıya dayanaklı kaselere eşit şekilde paylaştırılır.
- Fırın tepsinin içine buzlu su hazırlanır ve pişen sütlaçlar yarıya kadar suya batacak şekilde su dolu tepsiye yerleştirilir.
- 180 derecede fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirilir ve soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.