Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede pirinç çok az su ile kaynatılır ve kenara alınır.
  • Süt ve şeker ayrı bir tencere içerisinde kaynatılır. Kasenin içerisinde nişasta su ile açılır ve yumurta sarısı içine ilave edilerek iyice karıştırılır.
  • Kaynayan sütten bir kepçe alınarak nişastalı karışıma ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
  • Daha sonra kaynayan şeker ve süte yavaşça nişastalı karışıma eklenir ve kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Pirinç ve vanilya eklenerek 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Isıya dayanaklı kaselere eşit şekilde paylaştırılır.
  • Fırın tepsinin içine buzlu su hazırlanır ve pişen sütlaçlar yarıya kadar suya batacak şekilde su dolu tepsiye yerleştirilir.
  • 180 derecede fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirilir ve soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025