Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta sarısı
  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet vanilya

Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci küçük bir pişirme kabına alalım, üzerini geçene kadar su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen pirincin üzerine sütü ekleyip kaynatalım.
  • Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısını ve nişastayı soğuk su ile açalım.
  • Kaynayan süt ve pirinç karışıma nişastalı karışımı ekle çok iyi çırpmak gerektiriyor.
  • Kaynayıp kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyelim.
  • Güveç kaplara sütlacı paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 270 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan ve buzdolabında beklettikten sonra servis edelim. Afiyetler olsun.

Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Sütü nişasta ile bağlarken hemen hızlı bir şekilde sütü karıştırmak toparlanmaları önler.

Fırın Sütlaç tarifi için servis önerisi

İsteğe göre üzerine toz Antep fıstığı, pirinç fındık ilave edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025