Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç tarifi: Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Yıkadığınız pirinçleri yıkadıktan sonra, ayrı bir tencerede orta ateşte haşlayın.
- Vanilini süte ekleyin.
- Haşlanan pirinçleri ocaktan alın. Birkaç dakika kaynayan süte ekleyin.
- Yumurta sarısı, buğday nişastası ve suyu bir kaba alın, iyice karıştırın.
- Yumurta kesilmesin diye kaynayan sütten bir kepçe alıp kabın içine karıştırın, daha sonra tencerenin içine yavaş yavaş yumurta sarısı ile yaptığımız karışımı ekleyin.
- Kıvam alan sütlacı güveçlerin içine boşaltın.
- Sütlaç kabını fırın tepsisine dizin ve güvecin yarısına gelecek kadar tepsiye soğuk su dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.