Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote Tarifi
Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote tarifi: Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 10-12 adet küçük boy mantar
- 7-8 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kapya biber
- 2 adet orta boy sivri biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 1 tutam tuz
Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Havuç ve patatesler iri küpler halinde doğranır.
- Kapya biber iri söğüş şeklinde doğranır, biberler de yarım parmak boyunda doğranır.
- Sarımsaklar ortadan ikiye kesilir.
- Mantarlar küçükse kesilmez, büyük boydakiler ortadan ikiye ayrılır.
- Tüm sebzeler ve etler karıştırma kabında harmanlanır. Salçalar, zeytinyağı ve su bir bardakta karıştırılır ve sebze ve etlere eklenir.
- Baharatlar da eklendikten sonra tüm malzemeler karıştırılır.
- Harç dikkatli bir şekilde kaşıkla fırın poşetine koyulur.
- Poşetin kendi ipiyle ağzı kapatıldıktan sonra kürdanla iki delik açılır ve bir köşeden küçük bir parça kesilir.
- 180 derecede 45 dakika, 1 saat arası pişirilir. Afiyet olsun.