Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote Tarifi

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote Tarifi

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote tarifi: Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 10-12 adet küçük boy mantar
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1 tutam tuz

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Havuç ve patatesler iri küpler halinde doğranır.
  • Kapya biber iri söğüş şeklinde doğranır, biberler de yarım parmak boyunda doğranır.
  • Sarımsaklar ortadan ikiye kesilir.
  • Mantarlar küçükse kesilmez, büyük boydakiler ortadan ikiye ayrılır.
  • Tüm sebzeler ve etler karıştırma kabında harmanlanır. Salçalar, zeytinyağı ve su bir bardakta karıştırılır ve sebze ve etlere eklenir.
  • Baharatlar da eklendikten sonra tüm malzemeler karıştırılır.
  • Harç dikkatli bir şekilde kaşıkla fırın poşetine koyulur.
  • Poşetin kendi ipiyle ağzı kapatıldıktan sonra kürdanla iki delik açılır ve bir köşeden küçük bir parça kesilir.
  • 180 derecede 45 dakika, 1 saat arası pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025