Fırın Poşetinde Lokum Et Tarifi
Fırın Poşetinde Lokum Et tarifi: Fırın Poşetinde Lokum Et için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Lokum Et nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırın Poşetinde Lokum Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gr. dana eti
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Fırın Poşetinde Lokum Et tarifi nasıl yapılır?
- Fırın poşetinin içerisine eti alın. Üzerine sıvı yağ, karabiber, kekik ve sarımsağı ilave edin. Güzelce karıştırıp poşetin ağzını kapatın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Çıkarıp üzerine soğan, domates, tuz ve suyu ilave edin. Defne yaprağını da içerisinden alın.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişmeye bırakın. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun!