Fırın Poşetinde Kuru Dolma Tarifi
Fırın Poşetinde Kuru Dolma tarifi: Fırın Poşetinde Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırın Poşetinde Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kurutulmuş patlıcan (biber ve kabak)
İç harcı için:
- 350 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş)
- 2 adet soğan (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 adet rendelenmiş domates
Üzeri için:
- 2 su bardağı salçalı sos (salça, su ve sıvı yağdan oluşan)
Fırın Poşetinde Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alarak güzelce yoğurun.
- Sıcak suyun içerisinde bekletilmiş ve yumuşatılmış kuru biber, patlıcan ve kabaklarınızı bu iç harçla doldurun. Doldururken tam ağzına kadar değil, 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Ardından salça, sıvı yağ ve suyu karıştırarak bir sos elde edin. Dolmalarınızı fırın poşetine dizin. Üzerine sosu gezdirin.
- 195 derecede 40 dakika pişmeye bırakın. Ardından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!