Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Poşetinde Kuru Dolma Tarifi

Fırın Poşetinde Kuru Dolma

Fırın Poşetinde Kuru Dolma Tarifi

Fırın Poşetinde Kuru Dolma tarifi: Fırın Poşetinde Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Kuru Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Poşetinde Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kurutulmuş patlıcan (biber ve kabak)

İç harcı için:

  • 350 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş)
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 adet rendelenmiş domates

Üzeri için:

  • 2 su bardağı salçalı sos (salça, su ve sıvı yağdan oluşan)

Fırın Poşetinde Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alarak güzelce yoğurun.
  • Sıcak suyun içerisinde bekletilmiş ve yumuşatılmış kuru biber, patlıcan ve kabaklarınızı bu iç harçla doldurun. Doldururken tam ağzına kadar değil, 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Ardından salça, sıvı yağ ve suyu karıştırarak bir sos elde edin. Dolmalarınızı fırın poşetine dizin. Üzerine sosu gezdirin.
  • 195 derecede 40 dakika pişmeye bırakın. Ardından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025