Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk Tarifi
Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk tarifi: Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (yoksa bir tatlı kaşığı tatlı toz biber, yarım çay kaşığı tuz)
- 1 adet bütün tavuk
Fırın Poşetinde Kızarmış Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu iyice yıkayıp, kurulayın. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın, tavuğun her yerine iyice sürün.
- Fırın poşetine tavuğu koyun. Eğer pişmeyecek tereddütünüz varsa poşete koymadan önce tavuğun göğüs ve but aralarını bıçakla hafif delin.
- Poşetin ağzını içinden çıkan klips ile bağlayın kürdanla üzerine beş altı tane delik açın önceden ısıtılmış fırında 200 dereceyi geçmeyecek şekilde bir saat on dakika pişirin.
- Yoğurt sosunun poşete bulaştığı yerler hemen kızarır tavuğunuz yanıyor zannetmeyin. Afiyet olsun.