Fırın Poşetinde Elma Tatlısı Tarifi
Fırın Poşetinde Elma Tatlısı tarifi: Fırın Poşetinde Elma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Elma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırın Poşetinde Elma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kırmızı elma
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 8 tatlı kaşığı dövülmüş fındık (üzeri için)
Fırın Poşetinde Elma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları soyun. Çekirdeklerini ve saplarını ayırarak temizleyin ve vakit kaybetmeden bir kaseye alın.
- Limon ve portakalın suyunu sıkarak elmaların üzerine ekleyin. Tarçın, pudra şekeri ve suyu ekledikten sonra güzelce karıştırın, elmaların iyice karışıma bulandığından emin olun.
- Ardından fırın poşetine elmaların iç kısmı üst gelecek şekilde yerleştirin. Kasedeki sulu karışımı da poşetin içerisine dikkatlice dökün ve çubuk tarçını yerleştirdikten sonra poşeti sıkıca kapatın.
- Poşetin içerisindeki suyun akmasına izin vermeyecek şekilde üst kısımdan bir veya iki delik açın. Önceden ısıtmış olduğunuz 195 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından dövülmüş fındık serpiştirerek servis edin. Afiyetler olsun!