Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk tarifi: Fırın Poşetinde Bütün Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Poşetinde Bütün Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 adet limon
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Garnitür için:
- 6-7 adet bebek patates
- 7-8 parça brokoli
- 2 adet büyük boy havuç
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Önce tuzla her yerini güzel ovun, ardından da limonla bastırarak tüm tavuğu ovun. Böylece tavuk pişerken rahatsız edici bir tavuk kokusu olmayacaktır.
- Sosu için gerekli malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın ve tavuğun her yerine elinizle güzelce ovarak sürün.
- Tavuğun ayaklarını, pişerken açılmamaları için bir iple güzelce bağlayın.
- Bir fırın poşetine sosladığınız tavuğu yerleştirin ve poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Poşetin üstüne birkaç yerden bıçakla delik açın.
- Tavuğu bir fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Bu sırada patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan ikiye bölün. Havuçları yıkayın, soyun ve irice dilimleyin. Brokolileri de parçaladıktan sonra kalan sosla karıştırın.
- Tavuğu fırında verdikten 45 dakika sonra sosladığınız ve bir fırın kabına aldığınız sebzeleri de fırına verin. Yaklaşık 30 dakika da bu şekilde piştikten sonra tavuğu ve sebzeleri fırından alın.
- Tavuğu poşetten çıkarın ve fırın kabının kenarına sebzeleri de yerleştirin ve tavukla sebzeleri birlikte 10 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!