Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna

Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna tarifi: Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Makarna için:

  • 1 paket Fırın Makarna
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri (dilim veya rende cheddar peyniri veya eski kaşar)

Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Sosumuz için küçük bir tenceye tereyağını ekliyoruz. Eridikten sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli veya spatula ile karıştırıyoruz. Altı kısık bir şekilde un kokusu gidesiye kadar sık sık karıştırarak kavuruyoruz.
  • Un ile tereyağını kavurduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyip bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz çıpma teli ile.
  • İyice karıştırdıktan sonra, bir taşım kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra, altını kısım soğuk bir yüzeye alıyoruz, tencereyi dilerseniz içine eski kaşar, cheddar, kaşar atabilir karıştırabilirsiniz.
  • Ardından makarnalarımızı, tam yumuşatmadan haşlıyoruz. Ocaktan alıp soğutup makarnaları sos ile karıştırıp fırın tepsisi veya borcamın altını yanlarını hafif tereyağı sürüyoruz makarnaları döküp üstüne çok bastırmadan yayıyoruz.
  • Üzerine peynirleri serperek fırına 180 dereceye üzeri kızarana kadar atıyoruz. Afiyet olsun.

Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Eğer üzerine serpeceğiniz peyniri toz kırmızı biber ile karıştırıp serperseniz daha hızlı üstü kızarır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025