Fırın Makarna Tarifi
Fırın Makarna tarifi: Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 200 gram dil peyniri
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Önce makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz. Makarna haşlanırken beşamel sosu hazırlıyoruz.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup, üzerine un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar karartmadan kavuruyoruz ve üzerine soğuk sütü ekliyoruz.
- İçine tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip, bir taşım kaynatıp çok kalınlaşmadan ocaktan alıyoruz.
- Haşlanmış makarnayı süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.nFırın kabına makarnanın yarısını koyup üzerine beşamel sosun yarısını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Üzerine kalın dilimlenmiş dil peynirini yerleştiriyoruz.nKalan makarnayı ekliyoruz. Beşamel sosun kalanını da üzerine döküyoruz.
- En üste rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına gelecek şekilde koyuyoruz.
- 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Makarnayı kırmadan, bütün halinde pişiriyoruz. Hafif diri bırakıyoruz.