Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna

Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna tarifi: Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Spaghetti Makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram dil peyniri
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Önce makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz. Makarna haşlanırken beşamel sosu hazırlıyoruz.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup, üzerine un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar karartmadan kavuruyoruz ve üzerine soğuk sütü ekliyoruz.
  • İçine tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip, bir taşım kaynatıp çok kalınlaşmadan ocaktan alıyoruz.
  • Haşlanmış makarnayı süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.nFırın kabına makarnanın yarısını koyup üzerine beşamel sosun yarısını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Üzerine kalın dilimlenmiş dil peynirini yerleştiriyoruz.nKalan makarnayı ekliyoruz. Beşamel sosun kalanını da üzerine döküyoruz.
  • En üste rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına gelecek şekilde koyuyoruz.
  • 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Makarnayı kırmadan, bütün halinde pişiriyoruz. Hafif diri bırakıyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025