Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Karnabahar Topları Tarifi

Fırın Karnabahar Topları

Fırın Karnabahar Topları Tarifi

Fırın Karnabahar Topları tarifi: Fırın Karnabahar Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Karnabahar Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Karnabahar Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet karnabahar (küçük küçük çiçeklerine ayrılacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı baharat çeşnisi (arzuya göre)

Fırın Karnabahar Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharlar hariç tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırıyoruz. Kıvamı boza gibi olacak. Kıvama göre yoğurdu ya da unu artırabilirsiniz.
  • Baharatları arzuya göre atıyoruz. Bu tarifte karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, sarımsak tozu ve zerdeçal kullanıldı.
  • Karnabahar çiçeklerini içine atıp tümüyle bu harç ile kaplanmasını sağlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye tek tek dizip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Fırın Karnabahar Topları tarifinin püf noktası nedir?

Karnabaharların harç ile komple kaplandığından emin olmak ve tepsiye tek tek dizmek iyi pişmesi için önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025