Fırın Ağzı Tarifi
Fırın Ağzı tarifi: Fırın Ağzı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Ağzı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırın Ağzı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu pirzola
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 10 adet yeşil biber (doğranmış)
- 10 adet sarımsak (doğranmış)
- 3 adet domates dilimlenmiş)
- 100 gram kuyruk yağı (küp doğranmış)
Fırın Ağzı tarifi nasıl yapılır?
- Pirzolaları fırın tepsisine dizin. Zeytinyağını gezdirin, tuz ve karabiberi serpin, elinizle hafifçe yedirin.
- Biberleri ve sarımsakları tepsiye yayın. Domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra porsiyonlayın ve sıcak olarak tüketin, afiyet olsun!