Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Ağzı Tarifi

Fırın Ağzı

Fırın Ağzı Tarifi

Fırın Ağzı tarifi: Fırın Ağzı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Ağzı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Ağzı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 10 adet sarımsak (doğranmış)
  • 3 adet domates dilimlenmiş)
  • 100 gram kuyruk yağı (küp doğranmış)

Fırın Ağzı tarifi nasıl yapılır?

  • Pirzolaları fırın tepsisine dizin. Zeytinyağını gezdirin, tuz ve karabiberi serpin, elinizle hafifçe yedirin.
  • Biberleri ve sarımsakları tepsiye yayın. Domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra porsiyonlayın ve sıcak olarak tüketin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025