Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Firik Pilavlı Bonfile Tarifi

Firik Pilavlı Bonfile

Firik Pilavlı Bonfile Tarifi

Firik Pilavlı Bonfile tarifi: Firik Pilavlı Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Firik Pilavlı Bonfile nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Firik Pilavlı Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram bonfile
  • 1 adet pancar
  • 1 adet havuç

Firik pilavı için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 30 gram kuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 50 gram antep salçası
  • 200 gram firik bulguru
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Erik püresi için:

  • 100 gram erik pestili
  • 50 ml. su

Firik Pilavlı Bonfile tarifi nasıl yapılır?

  • Firik pilavı için; firik bulgurunu kabuklarından tamamen ayrılacak şekilde soğuk suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
  • Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırıp ince ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı kavurun. Antep salçası ekleyip karıştırın.
  • Yıkanmış bulguru ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Bulguru iki parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz ve karabiber katın. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  • Garnitür için; ayrı ayrı tencerelerde haşladığınız pancar ve havucun kabuklarını soyup yağda kızartın.
  • Erik pestili için; erik pestilini küçük parçalar halinde doğrayıp tavaya alın. Az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pestil erimeye başladığında mutfak robotuna aldığınız karışımı püre haline getirin.
  • Bonfileyi, döküm tavada ve yüksek ateşte mühürleyip sonrasında 230 derece fırında 7 dakika pişirin.
  • Demlenen firik pilavını servis tabağına alın. Kızarmış kök sebzeler ve orta pişmiş bonfile eşliğinde bekletmeden servis edin.

Firik Pilavlı Bonfile tarifinin püf noktası nedir?

Firik pilavının içine arzuya göre sotelenmiş kestane mantarları ve siyah üzüm parçaları ekleyebilirsiniz.Bonfilenin pişme süresini arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025