Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Firik Pilavı Tarifi

Firik Pilavı

Firik Pilavı Tarifi

Firik Pilavı tarifi: Firik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Firik Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Firik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı firik bulguru
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet mantar (küp küp doğranmış)
  • 1/2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
  • 4 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)

Firik Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Firik bulgurunu bol suda iyice yıkayın ve süzün.
  • Mantarları temizleyin ve minik küpler halinde doğrayın. Dilerseniz saplarını kullanmayabilirsiniz.
  • Pilav tencerenizi ısıtın. Tereyağı ve zeytinyağını birlikte eritin. Soğanları hafifçe kavurun.
  • Mantarları yağda çevirin ve bulguru ilave edin. Hafif kavurun ve tavuk suyunu ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi de ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika demleyin.
  • Bulgur suyu tamamen çekince kapağı açın. Temiz bir bez veya kağıt havlu ile demlenmesi için tencerenin üstünü örtün ve kapağı kapatın. 5-10 dakika sonra pilavınız hazır. Afiyetler olsun!

Firik Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Tavuk suyu kullanmak, firik bulguru ve mantarın lezzetinin özleşmesine yardımcı olacaktır.

Firik Pilavı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz servis edereken incecik kıyılmış maydanoz yaprakları kullanarak sunumunuzu renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025