Finike Muz Tatlısı Tarifi
Finike Muz Tatlısı tarifi: Finike Muz Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Finike Muz Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Finike Muz Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet muz
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tarçın
Finike Muz Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muzların kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımıyla enine ikiye bölün.
- Yağlanmış bir fırın kabına muzları dizin.
- Taze sıkılmış portakal suyunu bir kaba alın, içerisine eritilmiş tereyağı ve şekeri ilave edip güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki muzların üstüne gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, muzların üstü hafifçe kızarana dek, yaklaşık 20 dakika pişirin
- Fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin, üstüne tarçın ve Hindistan cevizini serpin ve ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Finike Muz Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerine Hindistan cevizi veya tarçın serperek de servis edebilirsiniz.