Fındıkzade Tatlısı Tarifi
Fındıkzade Tatlısı tarifi: Fındıkzade Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıkzade Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Fındıkzade Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Üstü için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Fındıkzade Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları toz şeker ile birlikte derin bir kapta güzelce çırpın.
- İçine hindistan cevizini, toz fındığı, galeta ununu, kabartma tozunu, vanilini ve ayçiçek yağını ilave edip, homojen bir karışım elde edene dek çırpın.
- Dibini yağladığınız fırın kabına hazırladığınız kek karışımını boşaltın ve önceden ıstılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırın, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve içine birkaç damla limon suyu sıkın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Fırından çıkarttığınız sıcak kekin üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve kek şerbeti tamamen çekene dek bir kenarda beklemeye alın.
- Krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile birlikte bir mikserle çırpın ve şerbetini çekmiş olan kekin üstüne güzelce yayın.
- Buzdolabında 3-4 saat beklettiğiniz tatlınızı dilimleyin, nane yaprakları ve biraz fındıkla süsleyerek servis edin.
Fındıkzade Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fındık içlerini mutfak robotundan çekerek toz haline getirebilirsiniz.
Fındıkzade Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini nane yaprakları ve fındıkla süsleyebilirsiniz.