Fındıkpare Tatlısı Tarifi
Fındıkpare Tatlısı tarifi: Fındıkpare Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıkpare Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Fındıkpare Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz fındık
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 - 3,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon
Üzeri için:
Fındıkpare Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbetini hazırlayarak tarifi yapmaya başlayın. Su ve şekeri bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan almadan önce içerisine 3-4 damla limon suyu ilave edip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Un hariç fındıkpare harcının tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından unu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurun.
- Harçtan ceviz büyüklüğünda toplar elde edin. Yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin.
- Ortalarına fındık içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Üzerinin hafif çatlaması pişmesi için yeterli olacaktır.
- Fırından çıkarın, tatlılar sıcak, şerbet soğukken şerbeti üzerine gezdirin. Fındıkpareniz şerbetini çekince servise hazır! Afiyetler olsun.
Fındıkpare Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fındıkpare hamurunuzun ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur olması gerekiyor. Tatlı sıcak şerbet soğukken ikisini birleştirin. Aksi takdirde tatlı şerbetini çekmeyecektir.