Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi

Fındıklı Un Kurabiyesi

Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi

Fındıklı Un Kurabiyesi tarifi: Fındıklı Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Un Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı buğday unu

Fındıklı Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Önceden tereyağını çıkarın ve yumuşasın.
  • Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamur toparlanınca iki parçaya ayırın.
  • Birinci parçayı merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesin.
  • Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dikkatlice tezgahtan alıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Bu aşamada sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü her fırının ayarı farklı olabiliyor. Çabuk kavrulan bir hamur.

Fındıklı Un Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Yağlı olduğu için oldukça un alan bir hamur. Ayrıca merdane ile açarken çok bastırmayın yumuşakça üzerinden geçin. Aksi takdirde merdaneye yapışabiliyor. Parçaları tepsiye yerleştireceğiniz zaman zeminden ayırırken kopmamalarına dikkat edin.

Fındıklı Un Kurabiyesi tarifi için servis önerisi

Soğuyunca kahve ve çaylarınızın yanında en güzel eşlikçiniz olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025