Fındıklı Şöbiyet Tarifi
Fındıklı Şöbiyet tarifi: Fındıklı Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Şöbiyet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fındıklı Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şöbiyet İçin:
- 15 yaprak baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı
- 1 kase fındık içi (dövülmüş)
İrmik Kaymağı İçin:
- 200 mililitre süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
- 300 mililitre su
- 1 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Fındıklı Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakın. Şerbet için suyu ve şekeri kaynatın, 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
- İrmik kaymağını yapmak için tencereye sütü ve irmiği alın, kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Vanilini ve kaymağı ekleyin ve soğumaya bırakın. Arada karıştırın, kabuk bağlamasın.
- Şerbet ve irmik kaymağı soğuduktan sonra şöbiyeti yapmaya başlayın.
- Tereyağını eritip çay süzgeci ile süzerek köpüğünden ayrılmasını sağlayın, sade yağ kalsın.
- Başlamadan hamur matı ya da pişirme kağıdını tezgaha serin.
- Yufkayı serin, fırça yardım ile her yere eşit gelecek şekilde tereyağı sürün, üzerine diğer yufkayı serin ve 14 kat bu işlemi uygulayın.
- 15inci Katı serin ve isterseniz temiz bir cetvel ile ya da göz kararı 30 kareye bölün.
- Ortasına 1 çay kaşığı irmik kaymağı koyun üzerine 1 çay kaşığı fındık ekleyip üçgen olacak şekilde kapatın.
- Tepsiye dizerken her birinin uç kısımı diğerinin altında kalacak şekilde üst üste dizin, uçları kapalı kalsın kabarıp açılmasın.
- Kalan yağı tepsiye aldığınız şöbiyetlerin üzerine sürün. 180 derecede yaklaşık 40 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkartınca 2 dakika kadar ilk sıcağı geçene kadar bekleyip soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
- Soğuduktan sonra üzerini fındıkla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Fındıklı Şöbiyet tarifinin püf noktası nedir?
Eğer çok yoğun şerbetli seviyorsanız şerbetini artırabilirsiniz. Kaymak yoksa irmiğe eklemeyebilirsiniz.