Fındıklı Şekerpare Tarifi
Fındıklı Şekerpare tarifi: Fındıklı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Fındıklı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 bardak un
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Fındıklı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için tencerede malzemeleri birleştirin ve kaynayana kadar pişirin. Altını kısmadan önce limon suyunu ekleyin ve kısarak biraz daha pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Toz şeker ve irmiği bir kapta iyice karıştırın.
- Daha sonra yumurta ve sıvı yağı ekleyip, karıştırın.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 170 C° fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırından çıkan şekerparemize soğuk şerbetimizi dökelim.
- Şerbetini çektikten sonra süsleyelim. Afiyet olsun.
Fındıklı Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunu iyice yoğuralım.