Fındıklı Şekerpare Tarifi
Fındıklı Şekerpare tarifi: Fındıklı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Fındıklı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram margarin
- 65 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 24 adet fındık
Fındıklı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şeker ve su 15 dakika kaynatılır.
- Kaynayınca 3-4 damla limon damlatılıp 5 dakika daha kaynayınca ocaktan alınır.
- Hamuru için tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak şekil verilip ortalarına fındık koyulur, yumurta sürülüri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çekip soğuyunca da servis edilir. Afiyet olsun.