Fındıklı Şekerpare Tarifi
Fındıklı Şekerpare tarifi: Fındıklı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Fındıklı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram yumuşamış tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Ortası için:
Fındıklı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbet malzemeleri tencereye koyulup harlı ateşte en az 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Sonra yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurta kaba alınıp mıncıklanır.
- Kabartma tozu ve aldığı kadar un (4 su bardağı kadar) katılarak hamur yapılır. 30 parçaya ayrılır ve yuvarlanır. Tepsiye dizilip ortalarına bütün fındık batırılır.
- 100 derecelik soğuk fırına koyulup 20 dakika pişirildikten sonra fırın 150 dereceye ayarlanır ve yarım saat daha pişirilir. Pişip fırından çıkar çıkmaz üzerlerine soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.