Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare tarifi: Fındıklı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 150 gram yumuşamış tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Ortası için:

  • 1 su bardağı fındık

Fındıklı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbet malzemeleri tencereye koyulup harlı ateşte en az 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Sonra yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurta kaba alınıp mıncıklanır.
  • Kabartma tozu ve aldığı kadar un (4 su bardağı kadar) katılarak hamur yapılır. 30 parçaya ayrılır ve yuvarlanır. Tepsiye dizilip ortalarına bütün fındık batırılır.
  • 100 derecelik soğuk fırına koyulup 20 dakika pişirildikten sonra fırın 150 dereceye ayarlanır ve yarım saat daha pişirilir. Pişip fırından çıkar çıkmaz üzerlerine soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025