Fındıklı Pofuduk Kek Tarifi
Fındıklı Pofuduk Kek tarifi: Fındıklı Pofuduk Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Pofuduk Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fındıklı Pofuduk Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  yumurta
- 1 su bardağı  toz şeker
- 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
- 1 su bardağı  süt
- 2,5 su bardağı  un
- 1 paket  vanilin
- 1 paket  kabartma tozu
- 1 çay bardağı  fındık içi
Fındıklı Pofuduk Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları şeker ile iyice çırpıyoruz.
- İyice karıştığından emin olup homojen bir renk elde ettiğimizde sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Tekrar orta ayarda çırpıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş unu ve vanilini ekleyip kek hamuru kıvamına gelinceye kadar düşük ayarda çırpıyoruz.
- Son olarak fındık ve kabartma tozunu da ekleyip miksersiz bir şekilde dıştan içe doğru hava kabarcıklarını yok etmeden karıştırıyoruz.
- Ardından yağlanmış kalıba veya tepsiye koyup 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fındıklı Pofuduk Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin iyice kabarabilmesi için pişerken ilk 20 dk fırının kapağını açmayalım.