Fındıklı Muhallebi Tarifi
Fındıklı Muhallebi tarifi: Fındıklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kase
Fındıklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 litre süt
- 250 gram krema
- 200 gram tereyağı
- 1 küçük kase un
- 4 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 adet vanilya
- 200 gram fındık ezmesi
- 3 su bardağı toz şeker
Fındıklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencereye alın. Eriyip fokurdayınca unu ekleyip kavurun.
- Kavrulan una, süt ekleyip karıştırın.
- Nişastayı su ile açıp sütün içine ekleyin iyice kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Pişen muhallebiye vanilya ekleyip 2 dk daha pişirin.
- Pişen muhallebiyi 2 ye ayırın bir kısmı sade bir kısmına da fındık özü ekleyin.
- Fındık özü bulamazsanız ev yapımı orijinal fındık ezmesi de ekleyebilirsiniz.
- Önce sade olan muhallebiyi kasenin yarısına kadar dökünüz.
- Soğuyan fındık özlü muhallebiyi de sadenin üzerine ekleyiniz.
- Dolapta iyice soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Fındıklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi pişene kadar karıştırın dibini tutturmamaya dikkat edin .
Fındıklı Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine toz fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.