Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Muhallebi Tarifi

Fındıklı Muhallebi

Fındıklı Muhallebi Tarifi

Fındıklı Muhallebi tarifi: Fındıklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre süt
  • 250 gram krema
  • 200 gram tereyağı
  • 1 küçük kase un
  • 4 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 adet vanilya
  • 200 gram fındık ezmesi
  • 3 su bardağı toz şeker

Fındıklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencereye alın. Eriyip fokurdayınca unu ekleyip kavurun.
  • Kavrulan una, süt ekleyip karıştırın.
  • Nişastayı su ile açıp sütün içine ekleyin iyice kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Pişen muhallebiye vanilya ekleyip 2 dk daha pişirin.
  • Pişen muhallebiyi 2 ye ayırın bir kısmı sade bir kısmına da fındık özü ekleyin.
  • Fındık özü bulamazsanız ev yapımı orijinal fındık ezmesi de ekleyebilirsiniz.
  • Önce sade olan muhallebiyi kasenin yarısına kadar dökünüz.
  • Soğuyan fındık özlü muhallebiyi de sadenin üzerine ekleyiniz.
  • Dolapta iyice soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Fındıklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi pişene kadar karıştırın dibini tutturmamaya dikkat edin .

Fındıklı Muhallebi tarifi için servis önerisi

Üzerine toz fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025