Fındıklı Kurabiye Tarifi
Fındıklı Kurabiye tarifi: Fındıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Fındıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta
- 1,5 - 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Fındıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç kurabiye hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde birleştirin.
- Ardından bu malzemeleri güzelce karıştırın. Tereyağının içerisinde dağılmasını sağlayın.
- Üzerine un ilave ederek karıştırmaya başlayın. Unun tamamını eklemeyin. Kıvamına göre azar azar ekleme yapmanızı öneririz.
- Ardından hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Üzeri için gerekli yumurta akı ve fındığı bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Önce yumurta beyazı ardından da fındığa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Fındıklı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız margarinin (veya tereyağı) oda sıcaklığında olması gerekmektedir.