Fındıklı Kıyır Kurabiye Tarifi
Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi: Fındıklı Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Fındıklı Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 2 adet yumurta sarısı (beyazını üzeri için ayırın)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 6,5 çay bardağı un
Üzeri için:
- 1 avuç fındık (dövülmüş)
- 1 paket sütlü çikolata
Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri bir kaba ekleyin.
- Ardından bu malzemeleri güzelce karıştırın. Tereyağının içerisinde dağılmasını sağlayın.
- Üzerine un ilave ederek karıştırmaya başlayın. Unun tamamını eklemeyin. Kıvamına göre azar azar ekleme yapmanızı öneririz.
- Ardından hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Üzeri için gerekli yumurta akı ve fındığı bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Önce yumurta akına daha sonra fındık kırığına bulayarak fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolataları gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.