Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Kıyır Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kıyır Kurabiye

Fındıklı Kıyır Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi: Fındıklı Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazını üzeri için ayırın)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 6,5 çay bardağı un

Üzeri için:

  • 1 avuç fındık (dövülmüş)
  • 1 paket sütlü çikolata

Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri bir kaba ekleyin.
  • Ardından bu malzemeleri güzelce karıştırın. Tereyağının içerisinde dağılmasını sağlayın.
  • Üzerine un ilave ederek karıştırmaya başlayın. Unun tamamını eklemeyin. Kıvamına göre azar azar ekleme yapmanızı öneririz.
  • Ardından hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
  • Üzeri için gerekli yumurta akı ve fındığı bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Önce yumurta akına daha sonra fındık kırığına bulayarak fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolataları gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025