Fındıklı Kıyır Kurabiye Tarifi
Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi: Fındıklı Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Fındıklı Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
- 1 kase dövülmüş fındık (çok ezmeden)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (bulamak için)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (bulamak için)
Fındıklı Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yağı oda sıcaklığında bekletin.
- Yumurta, nişasta, pudra şekeri ve sıvı yağı tereyağına ekleyin.
- Unu eleyin ve kontrollü bir şekilde diğer malzemeler ile karıştırın.
- Kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Fındıkları da ekleyin, karışsın.
- Minik toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına alın, dikkatlice pişirin.
- Çok kızarmadan hafif pembeleşmesi yeterli. Fırından alıp ılıyınca pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayın. Afiyet olsun.