Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı tarifi: Fındıklı Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • 100 gram iri parçalanmış fındık içi

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine vanilya ekleyip, karıştırın ve ocağımızı kapatın. Şerbeti dışarıda 5 dakika dinlendirip, buzdolabına koyun.
  • Kekimizi çırpmak için kabımızı alıyoruz. Önce yumurta ve şekeri yüksek devirde 5 dakika çırpıyoruz. Ardından sıvıyağ, hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Kek hamurumuzu yağlanmış borcamımıza döküyoruz.
  • Keki,  160°C fırında 20 dakika pişirin.
  • Kek, fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Bir köşede şerbetini çekmesi için bekletin.
  • Krema için bir tencereye süt ve şekeri alıyoruz ve ocağı yakıyoruz. Nişastayı azar azar ilave ederek, çırpma teli yardımıyla kremayı sürekli karıştırın. Krema epeyce koyulaşacaktır. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştın. Kremayı soğumaya bırakalım.
  • Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın.
  • Hazır olan kremayı kekin üzerine döküp, spatula ile eşit biçimde yayın.
  • Servis sırasında tatlının üzerini iri parçalar halindeki fındıklar ile süsleyin. Afiyet olsun.

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetinizin soğuk, kekinizin sıcak olmasına özen gösterin. Bu şekilde kek, şerbeti iyice emecektir.

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz tatlınızın üzerine bolca Hindistan cevizi de serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025