Fındıklı Kek Tarifi
Fındıklı Kek tarifi: Fındıklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Fındıklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 225 gram tereyağ
- 325 gram pudra şekeri (2 su bardağı)
- 1 su bardağı demlenmiş siyah çay
- 250 gram un (1+3/4 su bardağı un)
- 1+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 5 yemek kaşığı kakao
- 120 gram fındık
Fındıklı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
- Büyük bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
- Yavaş yavaş çayı ekleyerek çırpmaya devam edin
- Un, kabartma tozu, ekmek kırıntıları ve kakaoyu bir kapta karıştırın.
- Fındıkları ne çok iri ne çok ince olacak şekilde parçalayın ve unlu karışıma ekleyin.
- Unlu karışımı çaylı karışıma ekleyin, alttan üste doğru karıştırarak unların gözden kaybolmasını sağlayın.
- Yumurta beyazlarını kar haline gelene dek çırpın ve diğer karışıma çok karıştırmadan ekleyin.
- 23cm'lik bir kek kalıbını iyice yağlayın ve hafif unlayın. Kek karışımını kalıba dökün.
- 170 derecede 1 saat pişirin ve fırından çıkarınca da en az 20 dakika dinlendirin.
Fındıklı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek kullanın.
Fındıklı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.