Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Kadayıf Dolması Tarifi

Fındıklı Kadayıf Dolması

Fındıklı Kadayıf Dolması Tarifi

Fındıklı Kadayıf Dolması tarifi: Fındıklı Kadayıf Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Kadayıf Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Kadayıf Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı fındık içi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Fındıklı Kadayıf Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. Karışımına limon suyu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde bekletin.
  • Tel kadayıfları büyükçe bir kabın içine alın. Kadayıflarınızın telleri uzunsa hafifçe didikleyin.
  • Küçük bir cezvenin içinde tereyağını eritin. Kadayıfların üzerine gezdirip, iyice harmanlayın.
  • Fındık içlerinin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın. Geriye kalanları orta büyüklükte kalacak şekilde rondodan geçirin.
  • Bir büyük kahve fincanının yarısına kadar kadayıfları koyun ve orta kısmını çukurlaştırın.
  • Çukur kısmına 1 tatlı kaşığı kadar fındık ilave edin. Üzerine tekrar kadayıf ekleyin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine bardağı ters çevirerek koyun. Kadayıf ve fındıklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğumaya bıraktığınız şerbeti dökün.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fındıklarla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fındıklı Kadayıf Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetinizin soğuk, kadayıflarızın sıcak olmasına dikkat edin. Aksi takdirde kadayıflarınız şerbetini çekmeyecektir.

Fındıklı Kadayıf Dolması tarifi için servis önerisi

Fındık içlerinizin bir kısmını ayırarak üzerini süsleyebilir, kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025