Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi
Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi: Fındıklı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Fındıklı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Dışı için:
Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri ocakta kaynayana kadar ara ara karıştıralım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip altını kapatalım.
- Tatlının hamuru için yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştıralım. Sonra irmiği, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamura fındık ekleyip karışana kadar yoğuralım.
- İstenilen şekli verip irmiğe bulayalım. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca soğuk şerbeti tatlıya dökelim. Birkaç saat bekletelim. Afiyet olsun.
Fındıklı İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetini daha hızlı çekmesi için şerbeti döktükten sonra, hala soğumamış fırına tatlıyı koyabilirsiniz.