Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi
Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi: Fındıklı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
22 kişilik
Fındıklı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı fındık
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 adet limonun suyu
Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ki tatlıya dökerken soğuk olsun.
- Şekeri ve suyu tencereye alalım ve kaynatalım.
- İlk kaynamadan sonra limon suyunu ilave edip, bir 5 dakika daha kaynatıp kenara alalım.
- Hamurun yapımı için oda sıcaklığında olan yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştıralım.
- Vanilya şekeri ve irmiği ekleyelim.
- Limon kabuğu rendesini de ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük bezeler kopartıp, elimizde yuvarlayıp ortasını açalım ve 1 tatlı kaşığı fındık kırığından ortasına yerleştirelim. Ağzını kapatıp yine elimizde yuvarlayalım.
- Tek tek hepsini irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye biraz aralıklı dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri daha derin bir borcama yerleştirip soğuyan şerbeti hemen üzerine dökelim.
- Şerbetini 2 saat içerisinde çekmiş olacaktır. Ardından servise hazır. Afiyet olsun.