Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi: Fındıklı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 adet limonun suyu

Fındıklı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ki tatlıya dökerken soğuk olsun.
  • Şekeri ve suyu tencereye alalım ve kaynatalım.
  • İlk kaynamadan sonra limon suyunu ilave edip, bir 5 dakika daha kaynatıp kenara alalım.
  • Hamurun yapımı için oda sıcaklığında olan yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştıralım.
  • Vanilya şekeri ve irmiği ekleyelim.
  • Limon kabuğu rendesini de ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Cevizden biraz büyük bezeler kopartıp, elimizde yuvarlayıp ortasını açalım ve 1 tatlı kaşığı fındık kırığından ortasına yerleştirelim. Ağzını kapatıp yine elimizde yuvarlayalım.
  • Tek tek hepsini irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye biraz aralıklı dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri daha derin bir borcama yerleştirip soğuyan şerbeti hemen üzerine dökelim.
  • Şerbetini 2 saat içerisinde çekmiş olacaktır. Ardından servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025