Fındıklı Güllaç Tarifi
Fındıklı Güllaç tarifi: Fındıklı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Fındıklı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı süt
- 2 adet güllaç yaprağı
- 1 adet vanilya
- 2 büyük su bardağı fındık kırığı
- 1,5 çay bardağı şeker
Fındıklı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ocağımıza sütü, şekeri ve yarım paket vanilyayı koyup kaynatmadan, şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.
- Daha sonra sütümüzü ılıklaştırıyoruz, güllaç yapraklarımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve parlak kısmı arkada kalacak şekilde süt ile güzelce ıslatıyoruz.
- Uzunlamasına olan kısma fındık içini güzelce yerleştiriyoruz ve önce uzun ince silindir gibi sarıp ardından gül şekli veriyoruz.
- Daha sonra üstü kapalı bir kapta dolapta 4-5 saat dinlendiriyoruz ve yemeden önce yine süt ile ıslatıyoruz.
- Daha sonra servis ederken tabakta hoş görünmesi adına çilek ve fıstıklarla gül şekli verir gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.
Fındıklı Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Güllaçların süt ile iyice yumuşaması
Fındıklı Güllaç tarifi için servis önerisi
Gül şekli verir gibi süslenirse çok şık duruyor????