Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Güllaç Tarifi

Fındıklı Güllaç

Fındıklı Güllaç Tarifi

Fındıklı Güllaç tarifi: Fındıklı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 10 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase iri çekilmiş fındık içi
  • 1 paket vanilin (vanilya yerine 1 yemek kaşığı gül suyu da kullanılabilir)

Fındıklı Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye sütü ve şekeri ilave edip ocağa alalım. Şeker iyice eriyene kadar karıştıralım ve hafif kaynayınca ocaktan alalım. İçerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim ve ılımaya bırakalım.
  • Süt, parmağı ne çok yakacak ne de soğuk olacak bir ısıda olmalı.
  • Eğer tepsiniz güllaç yaprağıyla aynı boyda ve şekilde değilse yaprakları kırarak tepsiye yerleştirin. Yaprakları tek tek koyacağız.
  • Bir kat yaprak ve üzerine bol süt şeklinde katlar çıkalım. Altıncı katı da bolca sütle ıslattıktan sonra fındık içini her yerine serpelim.
  • Kalan altı yaprak için de aynı işlemi yapalım. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025