Fındıklı Güllaç Tarifi
Fındıklı Güllaç tarifi: Fındıklı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Fındıklı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet güllaç yaprağı
- 10 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kase iri çekilmiş fındık içi
- 1 paket vanilin (vanilya yerine 1 yemek kaşığı gül suyu da kullanılabilir)
Fındıklı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tencereye sütü ve şekeri ilave edip ocağa alalım. Şeker iyice eriyene kadar karıştıralım ve hafif kaynayınca ocaktan alalım. İçerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim ve ılımaya bırakalım.
- Süt, parmağı ne çok yakacak ne de soğuk olacak bir ısıda olmalı.
- Eğer tepsiniz güllaç yaprağıyla aynı boyda ve şekilde değilse yaprakları kırarak tepsiye yerleştirin. Yaprakları tek tek koyacağız.
- Bir kat yaprak ve üzerine bol süt şeklinde katlar çıkalım. Altıncı katı da bolca sütle ıslattıktan sonra fındık içini her yerine serpelim.
- Kalan altı yaprak için de aynı işlemi yapalım. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.