Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek Tarifi

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek Tarifi

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek tarifi: Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy muz
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 90 gram fındık
  • 80 gram beyaz çikolata

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Muzları Hindistan cevizi şekeriyle birlikte bir çatalla iyice ezin. Arkasından tüm sıvıları ekleyip çırpın (daha pürüzsüz bir kıvam için el blenderı da kullanabilirsiniz)
  • Kuru malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın ve daha sonra sıvılara ekleyip bir spatulayla iki karışımı bütünleştirin.
  • Kabaca doğranmış/kırılmış fındıkları karışıma ekleyip bir tur daha karıştırın.
  • Karışımı tereyağı veya zeytinyağıyla yağladığınız (ya da yağlı kağıt serili) keknkalıbına aktarın. Üzerine kabaca doğranmış beyaz çikolataları yerleştirin. Bazılarını hafifçe hamurun içine itin
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Fındıklı Glutensiz Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Bu oldukça ıslak bir kek tarifi. Fırından çıkarırken çok yumuşak olduğunu fark ederseniz endişelenmeyin. Ayrıca daha uzun süre muhafaza edebilmek için mutlaka buzdolabında saklayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025