Fındıklı Fırın Sütlaç Tarifi
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi: Fındıklı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fındıklı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 kase fındık
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pirinci güzelce yıkayıp iki bardak suda haşlayalım. Pişen pirinçlerin üzerine sütü ekleyelim. Sütten 1 bardak kadarını, nişastayı açmak için ayıralım.
- Bir kasede yumurta sarısı, nişasta ve 1 çay bardağı sütü karıştırarak pürüzsüz hale getirelim. Karıştırarak kaynatalım. Kaynayan süte şekeri ilave edelim.
- 5 dakika kısık ateşte kaynatıp altını kapatalım. Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım, 6-7 porsiyon çıkıyor.
- Kaseleri fırın tepsisine dizelim ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım. Fırının üst rafına koyup 200 derece fırında üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Fırında sadece üstü kızarana dek durmalı. Fazla durursa sütünü çekip daha katı olacaktır.