Fındıklı Fırın Sütlaç Tarifi
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi: Fındıklı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Fındıklı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker (daha tatlı sevenler 1 su bardağı koysun)
- 2 silme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 kase fındık
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye su ve pirinci aktarın. Pirinçler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
- Haşlanmış pirince sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde nişastayı yarım bardak su veya süt ile iyice açın.
- İçerisine vanilyayı da ekleyerek karıştırın. Kaynayan sütten nişastaya 3-4 kaşık ekleyin.
- Daha sonra karıştırarak tüm nişastayı süte aktarın (bu kısmı yavaş ve karıştırarak yapmanız önemli).
- Son olarak toz şekeri de ilave edin. Yaklaşık 15 dakika daha kaynatarak koyu bir kıvam alan sütlacı fırın kaplarına aktarın.
- Fırın kaplarını fırın tepsisine yerleştirin ve kapların yarısına gelecek şekilde tepsiye su ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırın ayarında 15-20 dakika üzerileri kızarıncaya kadar pişirin (ben sütlaçlarımız pişirirken fırının üst ızgara ayarında pişirdim).
- Soğuyan sütlaçlarınızı fındık ile servis edin. Afiyet olsun.