Fındıklı Fırın Sütlaç Tarifi
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi: Fındıklı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Fındıklı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı su
- 1 avuç kavrulmuş fındık (üzerine)
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçler yıkanır, tencereye alınır. Üzerine su koyulup pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen pirinçlerin üzerine süt dökülür. Kaynamaya başlayıp biraz kıvam aldıktan sonra şeker ve vanilya da eklenip yaklaşık 15 dakika kaynatılıp kıvam alması sağlanır.
- Çömlek kaplara paylaştırılır. Çömlekler tepsiye alınır. Çömleklerden 1 parmak yukarı olacak şekilde tepsiye su dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkıp oda ısısına gelince üzerine kavrulmuş fındık serpilip servis edilir. Afiyet olsun.
Fındıklı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Fırında da koyulaşacağı için ocaktaki kıvamını sıvı tutun.