Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Elmalı Turta Tarifi

Fındıklı Elmalı Turta

Fındıklı Elmalı Turta Tarifi

Fındıklı Elmalı Turta tarifi: Fındıklı Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 1 çimdik tuz
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Fındıklı Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı, tereyağı ve yoğurdu karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı şekeri ve tuzu ekleyip bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak olan bir hamur elde edeceksiniz (hamur toparlanmazsa biraz un ekleyebilirsiniz).
  • Yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın streçleyin buzluğa atın.
  • Kalan hamuru da streçleyip buzdolabı kısmına koyup yarım saat dinlendirin.
  • Bu sırada elmayı ve 4 yemek kaşığı şekeri ocağa alın suyunu salıp çekene kadar (4-5 dakika) pişirin. Fındığı ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
  • Fırınınızı 180 derece alt-üst ayara getirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgahınızı biraz unlayarak kalıbınızın boyutuna göre açın.
  • Kalıba eşit bir şekilde yayın. Soğuyan iç harcı üzerine yayın. Buzluktan çıkardığınız hamurunuzu elmaların üzerine rendeleyin.
  • Fırına verin, 25-30 dakika üzeri ve kenarları hafif kızarıncaya kadar pişirin,soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Fındıklı Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?

Kullandığım kalıp 22 cm çeperinde, ölçü bardağım 200 ml


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025