Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındıklı Çörek Tarifi

Fındıklı Çörek

Fındıklı Çörek Tarifi

Fındıklı Çörek tarifi: Fındıklı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındıklı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 100 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı fındık

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Fındıklı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın.
  • Havuzun içine mayayı, ılık sütü, ılık suyu, eritilmiş soğutulmuş margarini ve yumurtanın akını dökün.
  • Unun üzerine pudra şekeri serpin.
  • Önce havuzun içerisindekileri karıştırın ve daha sonra unu da içerisine alarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. (Bu aşamada un ilavesi yapabilirsiniz.)
  • İstediğiniz kıvama gelince on dakika dinlendirin.
  • Hamuru ince olacak şekilde açıp içine marmelat surun ve iri kırılmış fındıkları serpin.
  • 1,5 parmak kalınlığında dilim dilim rulo seklinde kesin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karışımını sürün. Toz şekerle karıştırılmış tarçını üzerilerine serpin.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025