Fındıklı Çörek Tarifi
Fındıklı Çörek tarifi: Fındıklı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
22 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Fındıklı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 100 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı fındık
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fındıklı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın.
- Havuzun içine mayayı, ılık sütü, ılık suyu, eritilmiş soğutulmuş margarini ve yumurtanın akını dökün.
- Unun üzerine pudra şekeri serpin.
- Önce havuzun içerisindekileri karıştırın ve daha sonra unu da içerisine alarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. (Bu aşamada un ilavesi yapabilirsiniz.)
- İstediğiniz kıvama gelince on dakika dinlendirin.
- Hamuru ince olacak şekilde açıp içine marmelat surun ve iri kırılmış fındıkları serpin.
- 1,5 parmak kalınlığında dilim dilim rulo seklinde kesin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karışımını sürün. Toz şekerle karıştırılmış tarçını üzerilerine serpin.
- 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.