Fındıklı Çörek Tarifi
Fındıklı Çörek tarifi: Fındıklı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fındıklı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 100 gram tereyağı
- 100 gram bal
- 200 gram toz fındık
- 50 gram fındık (iri çekilmiş)
Fındıklı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- İlk başta fındıklı harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için tereyağını eritip bir kaseye alıyoruz ve bal ile biraz karıştırıyoruz.
- Fındıkları ekleyip macun kıvamına gelene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Milföy hamurundan bir yaprak alıp bu fındıklı karışımdan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz ve rulo yapıyoruz.
- Bu rulo yaptığımız milföyün başında 1 cm kadar bir boşluk bırakın ve sonuna kadar bir kesim yapın ve örgü şekli verin. Kenarlarından bastırın ki açılma yapmasın.
- Hazırladığımız çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve 200 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Çöreklerimiz pişip biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.