Fındıklı Baton Kek Tarifi
Fındıklı Baton Kek tarifi: Fındıklı Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıklı Baton Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Fındıklı Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
Fındıklı Baton Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları toz şekeri tereyağını bir kaba alıp 3 dakika çırpıyoruz.
- Ardından su, süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırıyoruz. Homojen bir kıvam elde ediyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika çırpıyoruz.
- Oluşan hamurdan 3 yemek kaşığı bir kaseye alıp kakaoyu ekleyip bir yemek kaşığı su ekleyip çatalla çırpıyoruz.
- Önceden tereyağı veya margarin ile yağlanmış baton kalıbımıza önce beyaz harcımızdan döküp 1 yemek kaşığı kakaolu harçtan düz çizgi halinde döküyoruz. Bu şekilde 3 kat olarak hamuru paylaştırıyoruz.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
- Kekin üzeri güzelce kızarana kadar fırından almıyoruz, her fırın farklılık gösterebilir kürdan testi yapıyoruz ve ılıkken servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.