Fındıkkıran Tarifi
Fındıkkıran tarifi: Fındıkkıran için gerekli malzemeler nelerdir? Fındıkkıran nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fındıkkıran yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 85 gram tereyağ
- 130 gram hindistan cevizi unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya tozu
- 2 yemek kaşığı agave şurubu ( bal veya hurma özü de olur)
- 1 su bardağı çifte kavrulmuş fındık
Üst kreması için:
- 250 mililitre süt
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya tozu
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu (artı 30 gram)
- 4 yemek kaşığı agave şurubu
- 3 tatlı kaşığı fındık ezmesi
- 2 tatlı kaşığı labne
Fındıkkıran tarifi nasıl yapılır?
- Önce kremadan başlıyoruz, derin bir tavanın içinde labne hariç tüm malzemeleri ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Ocağa alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz, arada karıştırıp kabuk tutmaması için. Soğuduktan sonra labneyi ekleyip rondoda çekiyoruz.
- Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta bir araya getirip yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvam aldıktan sonra toparlayıp streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Çıkardıktan sonra merdane yardımıyla düzeltiyoruz. Hamur 2 cm kalınlığına gelince tartolet kalıbı yardımıyla hamuru kesip kalıba elimizle bastırıyoruz şekil alması için.
- Bu ölçülerden 6 tane tartolet çıkıyor. Hepsine çatalla delikler açıyoruz fırında kabarmaması için.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıkarınca soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.
- Üst kremayı kaşık yardımıyla tartoletlere yerleştirelim. Üzerini fındık kırıklarıyla süsleyelim. Afiyet olsun.