Fındık Lahmacun Tarifi
Fındık Lahmacun tarifi: Fındık Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Fındık Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet küçük boy domates
- 2 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için:
- 2 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fındık Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın, sarımsağın ve domatesin kabuklarını soyun. Soyduktan sonra hepsini robottan geçirin ve bir kenara alın.
- Ayrı bir kabın içerisine kıyma, salça, tuz ve baharatları alın. Üzerine rondodan geçirdiğiniz malzemeleri ilave edin ve güzelce yoğurun.
- Ardından bu karışımın içerisine azar azar su ilave ederek kıvamını hafif sulandırın.
- Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin. Sütlü karışımı yufkaya fırça yardımıyla sürün.
- Ardından diğer yufkayı da üzerine serin. Küçük bir tabak, yuvarlak orta boy kalıp ya da kahve bardağı altlığı ile keserek minik yuvarlaklar elde edin.
- Hazırladığınız bu yufkaların üzerine harçtan ilave edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine lahmacunlarınızı aktarın.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Fındık Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Çift kat yufka kullanmak ve yufkaların arasına zeytinyağlı karışımı sürmek kurumasına engel olacaktır.
Fındık Lahmacun tarifi için servis önerisi
Yanında limon, maydanoz, nane, turşu ve domatesle servis edebilirsiniz.