Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık Ezmesi

Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık Ezmesi tarifi: Fındık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram fındık içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker (arzuya göre toz şeker)

Fındık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Ayıklanmış fındık içlerini geniş tabanlı teflon bir tavaya alın. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla çevire çevire kavurun.
  • Fındıkların hafif bir renk alması ancak yanmaması önemli. Kavrulan fındık içlerini oda ısısında soğumaya bırakın. Mutfak robotuna alıp düşük devirde çekin.
  • Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını katıp karıştırma işlemini sürdürün. Üzüm pekmezi ve esmer şekeri katıp düşük devirde çekerek karıştırma işlemini sona erdirin.
  • Kapaklı, cam bir kavanoza aldığınız fındık ezmesini kahvaltılar başta olmak üzere tatlı tariflerde sevdiklerinizle paylaşın.

Fındık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?

Tadının acımaması için; fındık ezmesi yapımında kullanacağınız fındıkları yakmadan kavurmaya özen gösterin.Damak tadınıza göre ekleyeceğiniz üzüm pekmezi ve toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.Eklediğiniz esmer ya da toz şeker fındık ezmesine hafif çıtırtı katarken pekmez rengini koyulaştıracak.Fındık ezmesini sertleştirmemesi için pekmez oranını çok fazla arttırmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025