Fındık Ezmeli Kakaolu Kek Tarifi
Fındık Ezmeli Kakaolu Kek tarifi: Fındık Ezmeli Kakaolu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Ezmeli Kakaolu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Fındık Ezmeli Kakaolu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 çay bardağı sıvı krema
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 120 gram fındık ezmesi
- 1 paket kabartma tozu
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
Üzeri İçin:
Fındık Ezmeli Kakaolu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kaynayan bir su buharı üzerine yerleştirdiğiniz kase içine aldığınız bitter çikolata parçaları ve fındık ezmesini benmari usulü eritin.
- Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Sıvı krema ve ayçiçek yağını kattıktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı ekleyin.
- Elenmiş kakao, un, buğday nişastası ve kabartma tozu kattıktan sonra karıştırma işlemini birkaç dakika daha sürdürün.
- Kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Kekin orta kısmı tam pişmeden kızarırsa eğer üzerine alüminyum folyo kapatarak pişirmeye devam edin. Kürdan testi yapıp kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarın.
- Oda ısısında bekleyip dinlendikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkardığınız keki dilimleyerek servis edin. Arzuya göre üzerine kakao eleyin.
Fındık Ezmeli Kakaolu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kullanmaya özen gösterin.
Fındık Ezmeli Kakaolu Kek tarifi için servis önerisi
Arzuya göre benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ya da vanilya sos eşliğinde servis edebilirsiniz.